Geertvdholen's Blog

Over alledaagse dingen en andere onzin

retro !

Een supergemakkelijk programmaatje om elke foto een retro-look te geven  ! :  Pixlr

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Pixler ( gratis ) maakt van je perfecte digitale opnames een schoolvoorbeeld van hoe je het vroeger met een goedkoop toestelletje ( zo een plastiek spulletje dat weggesmeten werd als de film vol was ) niet moest doen ! Je kon zo makkelijk tien mislukte foto’s op een rolletje hebben, maar die werden niet weggesmeten , (O  neen ) maar netjes bijgeknipt  ( mechanisch, met de schaar ) en in de familie album geplakt ( met lijm )

 

Je moet pixlr zelfs niet downloaden, je kan rechstreeks in je browser werken, je vindt het hier. Je haalt de gewenste foto op, of maak er direkt een met je webcam. De foto komt in een bak terecht  (zo een waar we vroeger foto’s in dompelden om te ontwikkelen ), als je er met de muis overgaat zie de ontwikkelaar bewegen . Als je op 1)  (rood)  klikt zie je alle  kleuren van oude, afgebleekte of vergeelde foto’s Op 2) ( blauw) kom je bij de avonturen die de foto meegemaakt heeft, bekrast, vuil, afgetrokken,einde filmrolletje enzomeer , bij 3)  geel) kan je een rand toevoegen, ook veel verschillende soorten, beschadigt, grunge, polaroid en zo meer !  4) Als je daarop klikt krijg je de kleuren die afgebeeld zijn . Nu nog op safe drukken en opslaan in de gewenste map en je bent klaar . openen kan met windows fotogalerij !! Veel plezier !

PS: je kan het ook downloaden, maar ook samenwerken met  (natuurlijk) Facebook, en zelfs als je een smartphone (android) hebt

Advertenties

5 oktober 2011 - Posted by | fotografie, GIMP ,Inkscape en ander Leuks | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: