Geertvdholen's Blog

Over alledaagse dingen en andere onzin

PIXLR

Photoshop is een fantastisch programma, maar je betaalt er wel de er wel een pak geld voor. Dan zijn er nog wat minder dure varianten zoals Paint Shop Pro en Photoshop Elements. Illegaal downloaden? Ben je gek, nergens voor nodig, er zijn namelijk fantastische alternatieven die je helemaal niets kosten.GIMP is kosteloos, maar je moet het geduld hebben om het te leren. En dan is er PIXLR, ook gratis en je moet het zelfs niet te installeren !Pixlr is een zeer fijne online editor met als bijkomend voordeel dat er van makers ook een gratis app verschenen is voor Android en iOS. Ook praktisch aan deze editor is dat hij is opgedeeld in drie delen: Pixlr Editor (geavanceerd), Pixlr Express (voor snelle handelingen) en Pixlr-o-matic (voor de wat speelsere effecten).

Selection_011

De opdeling is handig, omdat je precies de app kunt openen die bij je past. Pixlr Editor is het gedeelte dat nog het meest lijkt op Photoshop . Ongelooflijk dat dit zo snel en gemakkelijk online werkt en dat je er niets voor hoeft te betalen. Extra handig is dat je je afbeeldingen niet alleen lokaal kunt opslaan, maar ook rechtstreeks naar andere online diensten zoals Facebook of Flickr.

Dan heb je nog de pixlr Express. Deze editor komt met voorgeprogrammeerde scripts, zeer uitgebreid ook, en dit is voor mensen die snel wat effecten op de foto’s willen plaatsen, andere kleuren, oud maken, een tekst of een cartooneffect, enzomeer

Het eenvoudigst is de pixler-o-matic, voor heel snel wat leuke effecten toe te voegen , vooral tof voor mensen met de slimme telefoon !

Advertenties

8 mei 2013 - Posted by | fotografie, GIMP ,Inkscape en ander Leuks | , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: