Geertvdholen's Blog

Over alledaagse dingen en andere onzin

Kokeneten

Lekkers van bij ons

Inhoud:

Geert’s lekkerste pompoensoep

Heb je nodig :

  • stuk pompoen( liefst )
  • 2 preiwitten
  • wortel of 3
  • 2 ajuinen
  • 3 tomaten of blikje tomatenblokjes
  • kippebouillon

Giet wat olijfolie in de kom en laat de ui en het preiwit wat stoven, giet er de bouillon over. Breng aan de kook en doe er de rest van de groenten bij . Laat  koken tot de groenten gaar zijn en mix de boel zeer fijn. Dien op met room en wat peterselie !!

Peterseliesoep

Heb je nodig :

  1. peterselie
  2. 2 uien
  3. 2 aardappels
  4. 2 preiwitten
  5. event. wat selder

Ui, prei, aardappel fijn snijden en wat stoven in boter of olijfolie, giet er dan water over, bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Doe er dan de peterselie bij en als alles gaar is , fijn mixen. Kruiden met peper en zout.  Opdienen met een flinke scheut room ( ik gebruik alpro soja cuisine om de calorien wat in toom te houden) en wat vers gesneden peterselie en een goei snee brood

‘t Is nu de moment om een lekker voorjaarssoepje te maken, ttz : netelsoep  !!!

Neem een plastiek zakje en tuinwantjes en ga op stap.. zoek een plekje waar niet teveel auto’s passeren ( stof en uitlaatgassen ) en ook niet te veel honden ( daarover hoef  ik geen tekening maken zeker ??), maar er moeten wel netels staan natuurlijk . Pluk enkel de koppen, die zijn mals en sappig. Thuis alles een flinke wasbeurt geven en ik blancheer de netels een klein minuutje en giet het kookwater weg om zeker te zijn dat alle vuil weg is, ( In de boekjes schrijven ze dat dit het mierenzuur uit de netels verwijderd. ) Zet de pan op’t vuur en stoof twee ajuinen glazig, voeg een preitje, wat selder en een patatje of twee en laat nog wat stoven, voeg dan de netels toe, wat bouillonblokjes en een litertje water, peper en zout en laat alles gaar koken. Daarna alles pureren . Doe er wat room bij  ( of zoals ik alpro soya cuisine ) en je hebt de lekkerste voorjaarssoep die je kan bedenken !! smakelijk !!     PS:   Als je geitenwollen sokken hebt, mag je deze gewoon laten meekoken , geen probleem   ;-)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: