Geertvdholen's Blog

Over alledaagse dingen en andere onzin

verrassend vlees

Lamsschouder met boeretenen

Vandaag  (30/9 ) schouder van schaap klaargemaakt, met boeretenen ( wie geen boeretenen kent, die zijn grote witte tuinbonen , de grootste die er zijn) ik heb er in de groentetuin staan ,maar wegens geen tijd heb ik er uit de pot gehaald . Je begint met flink wat ui te schillen en in schijfjes te snijden . Ik hou van grof , maar je kan de ui zo fijn snijden als je wilt .Ik doe er ook flink wat look bij,maar daar is niet iedereen gek van!  Normaal doe ik dit niet maar ik had gisteren per abuis een blikje kikkererwten open getrokken ipv van gewone erwten,ik dacht dat het etiket wat verkleurd was, daarom heb ik ze er ook maar ” bijgeklasht”.  Stoven in olie of boter en dan wat water bijdoen ,ik doe er ook een heel klein beetje bouillonpoeder bij voor de smaak, zo bekom ik een soort van ajuinsaus, ( je kan ze eventueel wat binden  : nee, niet met een koordje )  Dan de pot bonen erbij en laat nog wat op een zacht vuurtje sudderen. Ondertussen heb ik twee middelgrote aardappelen in de schil gekookt. Van de ontbeende lamsschouder snij ik 4 lappen ( 2pers) en bak ze op een hete pan met olijfolie ,kruiden met peper, zout en voor de liefhebbers wat provencaalse kruiden. De aardappelen inkepen en wat kruidenboter over. alles op de borden en smullen maar !!

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: