Geertvdholen's Blog

Over alledaagse dingen en andere onzin

Probeer eens iets nieuws !!!

Welja, nieuw, ubuntu bestaat al een hele tijd,maar op de laatste versies  wordt er meer en meer gehamerd op gebruiksvriendelijkheid, en juist dit was soms ver te zoeken. Dit deels omdat de ontwikkelaars er van uitgingen dat de mensen die Linux en allerlei varianten ( en dat zijn er veel )  gebruiken al een hele technische basis meezeulen . Iedereen heeft Windows op de computer, en  de meeste mensen – zeker van onze generatie – die niet met de computer opgegroeid zijn, zijn al blij dat ze de belangrijkste zaken onder de knie hebben. Wat mailtjes doen, surfen, fotootjes bekijken en versturen, eventueel wat rudimentaire fotobewerkingen ,en dat is het.

Sommige linux zaken zijn zeker bekend onder het grote publiek omdat ze ook onder windows werken, Firefox  is zo’n voorbeeld, een stevige internetbrowser met vele add-ons en thema’s,veiliger dan IE van Microsoft. Ook zaken als GIMP ( de gratis tegenhanger van Photoshop ),OpenOffice  (gratis vervanger van Windows Office ) zijn niet meer weg te denken uit de computerwereld. Er is wel een zekere kentering aan de gang, meer en meer overheden willen de overstap maken,en ik weet niet of het in alle bibliotheken het geval is, maar in Brakel  (ja, Brakel ) draaien de openbare computers op Ubuntu, geloof het of niet !

Voor mensen die Ubuntu eens willen uitproberen,zonder aan je computer te moeten zeulen zijn er verschillende oplossingen: een opstart CD branden of een programma’tje genaamd : Wubi

Een opstartcd is gemakkelijk: je surft naar    http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download of typ gewoon Ubuntu in Google en je komt er ook wel, je download  de boel en zet de ISO bestanden op een cd  Op de site staat er : Show me how . Alles staat er uitgelegd !

De rest volgt, ik moet gaan werken !!

Advertenties

1 reactie »

  1. […] Welja, nieuw, ubuntu bestaat al een hele tijd,maar op de laatste versies  wordt er meer en meer gehamerd op gebruiksvriendelijkheid, en juist dit was soms ver te zoeken. Dit deels omdat de ontwikkelaars er van uitgingen dat de mensen die Linux en allerlei varianten ( en dat zijn er veel )  gebruiken al een hele technische basis meezeulen . Iedereen heeft Windows op de computer, en  de meeste mensen – zeker van onze generatie – die niet met de computer opgegroeid zijn, zijn al blij dat ze de belangrijkste zaken onder de knie hebben. Wat mailtjes doen, surfen, fotootjes bekijken en versturen, eventueel wat rudimentaire fotobewerkingen ,en dat is het.    Lees meer …. […]

    Pingback door Probeer eens iets nieuws ! « Geertvdholen's Blog | 7 oktober 2010 | Beantwoorden


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: